Közélet

Egy fenékkel két lovat: az új győri polgármester folytatja a gyógyítást is

Nemcsak szokatlan, de a jelenlegi törvényekbe ütköző megoldással orvosként is tovább kíván praktizálni az új győri polgármester, Dézsi Csabaderül ki az atv.hu összeállításából.

Dézsi kardiológus, most a a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Folytatni kívánja ezt a munkáját – mondta az atv.hu-nak az érintett. Aki, a Fidesz jelöltjeként, amúgy tegnap megnyerte az időközi győri polgármester-választást.

Dézsi a Fidesztől is ígéretet kapott erre. Ennek jele volt az is, hogy Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke még a vasárnapi választás előtti közös kampányvideójukban kijelentette: Dézsi Csaba András „nem fogja cserbenhagyni betegeit!”

A bökkenő – már azon túl, hogy ezek szerint egy nagyváros polgármesteri posztja ezek szerint nem igényel egy embert teljesen -, hogy a polgármesterséggel a mostani törvények szerint összeférhetetlen az orvosi, egészségügyi dolgozói munka. Ezért nem marad más, mint hogy módosítani kell a polgármesterek jogállásáról szóló törvényt.

Kiemelt kép: Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik