Közélet

Bruttó 639 ezer forint az átlagfizetés a TEK-nél

A Jobbik-közeli Alfahír közérdekű adatigénylésben kérte ki a Terrorelhárítási Központtól (TEK) az állomány fizetésével kapcsolatos információkat. Eszerint a TEK személyi állományának átlagbére bruttó 639 773 forint.

Az állomány egyéb juttatásait nem részletezték, ezek nélkül a TEK.-esek nettó átlagbére 425 ezer forintra tehető.

A lap azt is megtudta, hogy a különleges feladatokat ellátó szervezet személyi állománya 1221 fő, melyből 974 fő a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló személy. De ez mégsem a teljes létszám. A TEK az adatigénylésben nem részletezett mértékben foglalkoztat olyan személyeket, akik a rendőrségről szóló törvény értelmében nem nyilvános, például hírszerző vagy elhárító feladatokat látnak el.

A lap kiemeli: a  TEK tájékoztatása szerint a decemberi, hivatásos jogviszonyban álló rendvédelmi dolgozóknak adott bruttó 500 ezer forintos jutalmat a nyilvánosan felvállalt létszámból náluk 974 fő kapta meg. Viszont a nettó 340 ezer forintot jelentő juttatással kapcsolatos kormányhatározat részletes lebontása szerint a TEK esetében a jutalmazás 619 millió forintos kiadást jelentett a költségvetésnek. Ez pedig fejenként félmillió forintos leosztással számolva 1238 munkavállalót jelenthet, és mivel ebben benne vannak az adatigénylésben nem részletezett munkavállalók jutalmai is, ez legalább további 264 főt jelenthet. Az Alahír szerint így testület teljes létszáma így meghaladhatja az 1500 főt.

Kiemelt kép: Mónus Márton/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik