Közélet

Kósa Lajosnak nincs oka aggodalomra, a jövőt tervezgette Orbánnal

Tizenöt-húsz választókerületén élén is lecserélhetik a vezetőt a balul sikerült önkormányzati választás után a miniszterelnök akarata alapján –  írtuk meg tavaly decemberben.  Január közepén pedig be is jelentette a Fidesz, hogy a párt helyi erős embereit egyesével hívja magához Orbán Viktor egy kis elbeszélgetésre.

A 444 cikkéből kiderült, hogy megyénként halad a miniszterelnök: pénteken Békés volt a soros, ahonnan csak Simonka György nem tudott elmenni a Kamelita kolostorba. ugyanis ő a vádlottak padjára ült aznap. Ettől függetlenül ez nem jelenti azt állítólag, hogy leváltják a választókerületi elnöki posztról a fideszes politikust: Simonka azt mondta, nincs napirenden a leváltása.

Hétfőn folytatódtak a miniszterelnöki meghallgatások: Orbán egyet lépett északra a térképen, a hajdú-bihari elnököknek kellett felzarándokolniuk a Várba.

Nekik valószínűleg nincs nagy félnivalójuk, mert a megyeszékhely fideszes kézen maradt tavaly, 2018-ban pedig mind a hat egyéni választókerületben nyertek a fideszes jelöltek, akik egyben a választókerületi elnökök is. Hatból hárman teljesítettek csak 50 százalék alatt, de még a leggyengébben teljesítő Kósa Lajos is simán nyert, 47,36 százalékos eredménnyel.

Azonban Kósának sincs félnivalója a miniszterelnöki találkozó után posztolt sablonfotóhoz írt szöveg alapján:

Debrecent érintő kérdésekről és a jövőbeli feladatokról egyeztettünk Miniszterelnök Úrral. Sok a tennivaló, sok a lehetőség! Hajrá Debrecen!

– írta Kósa.

https://www.facebook.com/KosaLajos/photos/a.452267618118761/2973754902636674/?type=3&theater

 

Pósán László, Tasó László, Vitányi István és Tiba István is jókedvű posztokban számolt be a találkozókról. Pósán László meléggé szűkszavú volt, Vitányi István viszont annál bőbeszédűbb: azt is elárulta, hogy a miniszterelnökkel „jutott egy kis idő a közös szenvedélyünkről, az ultiról is beszélgetni”.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Hajdú-Bihar 5. oevk.-jának elnöke még nem posztolt a találkozóról.

Kiemelt kép: Kósa Lajos / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik