Közélet

VIP-börtönbe vonult be titokban Mengyi Roland

A Fidesznek nem kell tartania attól, hogy volt képviselője pert indít a rossz körülmények miatt.

A Blikk úgy tudja, Mengyi Roland szombaton bevonult a kecskeméti börtönbe. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő decemberben rákérdezett a büntetés-végrehajtásnál, bevonult-e a volt fideszes politikus letölteni büntetését. A válasz határidőre elkészült, de csak múlt pénteken jutott el hozzá és nem derült ki belőle, hogy Mengyi Roland megkezdte-e büntetését, a hét végére ígértek neki választ.

A Blikk most azt írja, a volt parlamenti képviselőnek valóban decemberben kellett volna megkezdenie büntetése letöltését, de halasztást kaphatott, így a karácsonyt még családjával tölthette. A lap a kecskemétit az ország legjobb, európai színvonalú börtönének, szinte szanatóriumnak nevezi, egy volt elítélt beszámolója alapján.

Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg.

A rabok többsége kisbusszal jár dolgozni. Többnyire reggel 6-tól délután 2-ig tart a műszak. Munka végén választható menü várja őket a kantinban. A szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, a könyvtárban tölthetik el a rabok, de van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör is.

Az első év után hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig jó eséllyel otthon tölthetik, nyomkövetővel.

Ha jól viselkedik, 2 év 8 hónap után szabadul, ehhez Mengyi Rolandnak szerényen kell közlekednie, itt nem számít, hogy ki voltál, nagyobb embert is láttak már ezek a falak

– mondta a korábbi elítélt.

Négy év letöltendő börtönre ítélték Mengyi Rolandot
Ez egy évvel több, mint amit a volt fideszes képviselő első fokon kapott.

A Blikk felidézi, a kecskeméti börtönt a politikához több szállal kötődő olajszőkítő bűnözőknek hozták létre egy volt orosz laktanyából. Itt raboskodott a néhai Stadler József és Zuschlag János is. Mint korábban megírtuk, a kényelmi szolgáltatások miatt a börtön – a bennfentesek szerint – afféle VIP-börtönné alakult az idők során, noha ezt hivatalosan senki sem ismeri el.

Nyitott kapunál cigiznek a magyar VIP-börtön rabjai
A legelitebb bv-intézet fogvatartottjai szinte szabadon dolgozhatnak egy családi cégnél, amiből egy börtönparancsnok felesége profitál.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik