Közélet

Két ügyben is feljelentést tesz a ferencvárosi polgármester

Két olyan ügy is felveti a büntetőjogi felelősséget, amely még az előző vezetéshez kapcsolódik Ferencvárosban, ezért mindkét esetben készül a rendőrségi feljelentés – mondta a Magyar Narancsnak adott interjújában Baranyi Krisztina polgármester.

Az egyiknél egy EU-s forrásokból felújított épületet adott bérbe az önkormányzat szemérmetlenül kevés pénzért, ráadásul üzlethelyiségként, és nem az uniós pályázatban lefektetett célra hasznosítják. A másik esetben egy telekeladásnál lóg ki még a szokásosnál is jobban a lóláb: negyedáron szórtak el egy értékes ferencvárosi ingatlant.

Baranyi beszélt arról is, hogy ugyan voltak felmondások az önkormányzatnál a választás után, de olyan pozícióknál, amelyeknél ő is azt gondolta, hogy cserélni kell. A további hónapokban további személycseréket tervez, és várhatóan az első negyedév végével állhat fel a hivatal olyan struktúrában, ahogy azt ő elképzelte.

Hozzátette, rengeteg szerződést bontottak fel, de még így is

tömegével botlunk olyan megállapodásokba, amelyek nem a kerület érdekeit szolgálják. Fel is hagytam avval, hogy ezeket egyesével kommunikáljam. Az értelmetlen kifizetések leállításával éves szinten legalább százmillió forintot tudunk majd spórolni, ez már a költségvetésünkben is érzékelhető összeg, amit a propaganda vagy a haveri Fidesz-csatolmányok kitömése helyett valódi közcélokra fordítunk.

Baranyi Krisztina: Darabra tudom, hogy kivel nem lehet együttműködni
A IX. kerület új polgármestere azt mondja, öt éve figyeli a hivatal és az önkormányzati cégek működését, tudja, hol kell beavatkozni. Arra számít, olyan bizonyítékokat szerez a gyanús ferencvárosi ügyekről, amelyek alapján feljelentéseket lehet tenni. Interjú.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik