Közélet

„Körbekerítettük, már csak a kilövési parancsra várunk” – Egy nyomozó a fideszes Boldog Istvánról

Nagy Szilárd exfideszes kengyeli polgármester vádalkuja révén derült fény Boldog István fideszes országgyűlési képviselő bizalmi körének pályázati üzelmeire, amelynek büntetőügyét a kormánypárti honatya sem tudja majd megúszni – írja a 168 óra. A lap cikke szerint Nagy Szilárd megúszta a sikkasztásait Boldog István bemártásával, amelynek következtében négy személyt már őrizetbe vettek, köztük F. Petrát, aki korábban Boldog munkatársa volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben. Az Átlátszó cikke a politikus jobbkezeként emlegette a nőt, aki 2018 nyarától az októberi önkormányzati választásig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat fideszes alelnöke volt.

Letartóztatták a Fidesz Szolnok megyei politikusát, Boldog István munkatársát
Uniós pályázatok elbírálásával tehetett szert jogtalan haszonra.

A 168 óra annak járt utána, hogy mi lehet Nagy Szilárd és Boldog István viszályának oka, ami mindkét politikust nagy bajba keverheti. A megkérdezett térségi polgármesterek név nélkül, röviden annyit mondtak: két dudás nem fér meg egy csárdában.

Az ok minden valószínűség szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokban (TOP) keresendő, amelyeken keresztül Boldog István egy hűbéri-bűnszövetségi rendszert alakított ki.

Eszerint aki beállt a sorba, és az általa kijelölt közbeszerzési bonyolítóval végeztette el a pályázati eljárást, majd az általuk preferált kivitelezőt nyilvánították győztesnek, azok a települések kaptak fejlesztési támogatást. Ahol viszont nem ezt az utat választották, ott ugrott a pénz és nagy valószínűséggel a polgármester újraválasztásának esélye is, hiszen a pályázatok a megyei közgyűlések hatáskörébe tartoznak. A polgármesterek nagy része beállt a „sorba”, még ha tudták is, hogy korrupció van a háttérben, de legalább kaptak fejlesztési támogatást. Nagy Szilárd viszont nem állt bele ebbe, és vallomása miatt kerültek közel a nyomozók Boldog Istvánhoz.

Hadházy: a fideszes Boldog István korrupciós ügye miatt nyomozhat az ügyészség
A képviselő azt mondta, Polt Péter elismerte, hogy a főügyészség parlamenti képviselőt érintő nyomozást folytat.

A 168 órának egy nyomozó Boldog Istvánnal összefüggésben azt mondta:

Körbekerítettük, már csak a kilövési parancsra várunk.

A cikk hozzáteszi, hogy a fideszes politikus ennek ellenére bizakodó, mindezt egy befolyásos ügyészi kapcsolatokkal kérkedő szolnoki ügyvéd hatására teszi, de pillanatnyilag nem úgy tűnik, hogy a kormánypárti politikus ezt meg tudná úszni.

Frissítünk!

Az Indexnek reagált Nagy Szilárd. Közölte:

Mielőtt polgármester lettem, tizenöt évig a médiában dolgoztam. Mindenképp úgy tartottam volna korrektnek a mai 168 órában megjelent cikket, ha én is megszólalhatok, hiszen több olyan információt tartalmaz, amely nem valós, vagy nem teljes. Azóta a jogi képviselőmmel ígéretet kaptunk az újságírótól, hogy hosszabban reagálhatok a cikkben megjelentekre egy későbbi számban. Mivel az ügyészséggel megkötött egyezségemhez tartanom kell magam, így továbbra sem mondhatom el a teljes igazságot. Még nem. Egyébként ezért várat magára az ígért sajtótájékoztató is. Azt azonban mindenképp szeretném cáfolni, hogy azért ugrottunk össze Boldoggal, mert a saját bizniszemet akartam intézni a TOP pályázatok kapcsán. Pontosan az történt, hogy nyílt lapokkal játszottam előtte és nem bírta elviselni, ha valakinek más kapcsolatai és önálló gondolatai is vannak! Nem hagytam megzsarolni sem magam, sem a településemet és ezután Boldog mindent megtett, hogy legyen büntetőügy ellenem. Ez azóta is így van, több helyről kapom az információt, hogy földbe akar döngölni és nem nyugszik addig, amíg ki nem csinál. Igen, hibáztam. Sajnos úgy a munkámban, mint a magánéletemben. Beismertem és nagyon megbántam a hibás és gyakran súlyos döntéseimet. Borzasztó érzés, hogy a rengeteg mocskot amiről tudok egyenlőre magamban kell tartanom és közben a településem lakossága a rám zúdult információkból tájékozódik. És még valami. Nélkülem is lenne Boldog ügy, csak idő kérdése volt, hogy mikor telik be a pohár a választókerületben.

Kiemelt kép: Boldog István (k), a térség Fideszes országgyűlési képviselője beszél a mezőtúri lakossági fórumon, a közösségi házban 2019. május 4-én. Mellette Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b). (MTI/Mészáros János)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik