Közélet

Nyolc sebész távozik a Szent Margit Kórházból, Kásler vizsgálatot indít

Vizsgálatot rendelt el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Szent Margit Kórházban történtek miatt, miután Imreh Domonkos főorvos menesztése miatt további hét sebész mondott fel azonnal — írta meg a Magyar Nemzet. A cikkből kiderül, hogy az intézmény sebészeti és annak ügyeleti rendje gyakorlatilag összeomlott, az akut ügyeletet lemondták, számos műtétet elhalasztottak. A lap szerint komoly veszély fenyegeti Óbuda-Békásmegyer, illetve az agglomeráció mintegy 180 ezer fős lakosságának sürgősségi ellátását.

Elsőként írtuk meg, hogy már nem Imreh Domonkos vezeti a Szent Margit Kórház sebészeti osztályát.

Nyugdíjazzák a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosát, mások is távozhatnak emiatt
Kérdésünkre a kórház elismerte, hogy Imreh Domonkos távozása miatt felerősödött a mobilitás a sebészeti osztályon.

A főigazgató november 28-án közölte a főorvossal, hogy a kórházban ledolgozott 38 esztendőt követően másnap reggel már nincs rá szükség, a parkolót sem használhatja, dolgoznia sem kell a felmentés több hónapos ideje alatt. Az indok az volt, hogy a főorvos elérte a nyugdíjkorhatárt 64 évesen, noha a továbbfoglalkoztatását engedélyező kormányhatározat jóval előbb, a nyár derekán megszületett. A vezető menesztése után

az osztály tízfős közalkalmazotti orvoscsapata közül heten azonnal beadták a felmondásukat.

A Magyar Nemzet megkérdezte Kásler Miklóst, hogy indít-e vizsgálatot. Elmondta:

Az Országos Onkológiai Intézet felelős vezetőjeként huszonhat esztendőn át egyszer sem tűrtem el, hogy visszaéljenek a betegek szenvedéseivel, hogy hecceljék őket, alaptalan félelmeket gerjesszenek és felkorbácsolják a szenvedélyeket. Minden munkatársamnak, mielőtt felvettem, azt mondtam, két feltétel létezik: a szakmai és az emberi kiválóság, világnézettől függetlenül. Másnak a kórházban nincs helye. Nem lehet átpolitizálni, mert a betegség nem válogat a balliberális vagy a nemzeti érzelmű páciensek között. Miniszterként sem gondolom másként. Minden vizsgálatot igénylő ügyben, így a Margit kórházban történtek esetében is a vizsgálatot elrendelem.

Két napja derült ki, hogy hat sebész mondott fel a Jahn Ferenc Kórházban az ügyeleti díjak miatt.

Hét sebészből hat felmondott a Jahn Ferenc Kórházban
A terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik