Belföld

Nyugdíjazzák a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosát, mások is távozhatnak emiatt

Már nem Imreh Domonkos vezeti a Szent Margit Kórház sebészeti osztályát – tudta meg a 24.hu. Ezt közleményben megerősítette lapunknak a kórház is, indoklásként azt írva,

a főorvos október 23-án elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt, így a hatályos jogszabályok alapján november 29-én a főigazgató a 2018-ban kiadott és 2019. december 31-ig szóló vezetői megbízatását visszavonta.

Az osztályvezetői feladatok ellátására pályázatot írnak ki, addig (előreláthatólag 2020. január 15-ig) Issekutz Ákos főorvos kapott osztályvezetői megbízást.

Lapunk azután kereste meg a kórházat, hogy úgy értesültünk, betegei hiába várták a főorvost, csak a helyszínen értesültek a számukra váratlan nyugdíjazásáról, és műtétek elmaradásától tartottak. Ráadásul úgy tudjuk, Imreh Domonkos távozásával több kollégája is otthagyja a Margit Kórház sebészeti osztályát. Erről az intézmény a közleményben úgy fogalmaz,

természetes, hogy vezetőváltás kapcsán átmenetileg felerősödik a mobilitás egy ilyen osztályon, ugyanakkor az osztály működése zavartalan, megfelelő létszám áll rendelkezésre a folyamatos, biztonságos betegellátáshoz, a kórház vezetése pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy ez hosszú távon is biztosítható legyen.

Imreh Domonkos 1983 óta dolgozott a Szent Margit Kórházban.

A kórház hozzáteszi, hogy a vezetőváltástól függetlenül a központi műtőben festési munkálatok zajlanak, ezért december 9-től 22-ig a sebészeti-akut és tervezett műtéti beavatkozásokat nem végeznek az osztályon. Erre az időszakra a sürgősségi nőgyógyászati és az akut, sürgősségi sebészeti szakellátást igénylő betegek ellátására a Nemzeti Népegészségügyi Központ más egészségügyi szolgáltatókat jelölt ki.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik