Közélet

Lex Tiborczot akar Orbántól a Jobbik

Az ellenzéki párt megfékezné az urambátyám-rendszert.

A jobbikos Stummer János határozati javaslatot nyújtott be „A közpénzek családi kapcsolatokra tekintettel történő kifizetésének korlátozásáról” címmel. Az ellenzéki politikus azt szeretné, ha a fideszes többségű Országgyűlés felszólítaná az Orbán-kormányt, hogy dolgozzon ki törvényjavaslatot arról, hogy kormánytag hozzátartozója nem juthat állami segítséggel versenyelőnyhöz a többi piaci szereplővel szemben, rokona hivatali ideje alatt.

Az ellenzéki politikus azt követően javasolta ezt, hogy lapunk megírta, az állam 8,4 milliárdos hitellel segíti Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a luxusberuházását.

Állami óriáshitel segíti Orbán Viktor vejének luxushotel-fejlesztését
A Magyar Fejlesztési Bank 8,4 milliárd forintos kölcsönéből boldogulnak Tiborcz Istvánék.

Stummer János szerint az utóbbi években sokadszor fordul elő, hogy egyes kormánytagok – különösen Orbán Viktor – közvetlen környezete olyan állami segítséget kap vállalkozásai fejlesztéséhez, amiről a Fidesz-családhoz nem tartozó magyar álmodni se mer.

Tiborcz István 35 milliárd forintos vagyonnal betört a leggazdagabb magyarok közé
A miniszterelnök veje a legfiatalabb multimilliárdos, és befolyásosabb a köztársasági elnöknél a 100 leggazdagabb magyarról szóló kiadvány szerint.

A jobbikos politikus azt írja, ez a nepotizmus súlyosan torzítja a piaci versenyt, sérti az ország nemzetgazdasági érdekeit, ezért az ilyen nyilvánvaló „pozitív diszkrimináció” ellen fel kell lépni.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik