Közélet

Csányi Sándor: Orbán miatt nincsenek oligarchák

Az ország egyik leggazdagabb embere elmagyarázta, miért hiszi ezt.

A HVG karácsonyi számának előzetese szerint Csányi Sándor Orbán Viktort okosnak tartja, örül, hogy Palkovics László felel a szakképzésért. Az OTP-vezér az interjúban azt is elárulta, neki soha nem kellett nemet mondania arra, hogy egy „fillér támogatást” is adjon a Fidesznek, „vagy hitelt bárkinek, mert nem volt ilyen kérés”.

Csányi Sándor a kérdésre, bosszantja-e az oligarchák villámgyors gazdagodása, azt felelte, a kifejezést „mindenki rosszul használja”. Az oligarcha „valójában olyan gazdag embert jelent”, aki képes a  politikát befolyásolni.

Mondjon nekem egy embert Magyarországon, aki képes befolyásolni Orbán Viktort vagy a Fideszt!

Csányi kisegérként dübörög Orbánnal, aki az elefánt
Az OTP elnök-vezérigazgatója az [origo]-nak így jellemezte kapcsolatát a miniszterelnökkel.

Szerinte jövőre lassú korrekció jön az ingatlanpiacon, drámai változás nem. Sokakat rosszul érintő mértékű kamatemelésre nem számít, de úgy véli, az, hogy a gazdaság túlságosan kitett az autóiparnak, még okozhat problémákat. Csányi arról is beszélt az interjúban, hogy nem lepte meg az önkormányzati választás eredménye, a CEU vagy az MTA ügyére pedig azért nem akart reagálni, mert „nem használt volna a bank érdekének, ha ilyen háborúkban elmondom a véleményemet”.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik