Közélet

A Fidesz úgy oldotta meg a patthelyzetet Soroksáron, hogy alpolgármestert csinált a nemzetiségi képviselőből

Érdekes módon oldódott meg a soroksári képviselő-testületben az a probléma, hogy hiába lett fideszes a kerület polgármestere, a választás után patthelyzet alakult ki. Bese Ferenc polgármester mögött három fideszes képviselő és két civil állt, az ellenzéki oldalon pedig öten maradtak, valamint a sváb nemzetiségi képviselő, Fuchs Gyula.

Így 6-6 lett a két oldal képviselőinek száma, ami oda vezetett, hogy az alakulóülésen nem szavazták meg Bese fizetését.  Mivel a kerület régi működési szabályzata szerint havonta egy ülést tartanak, mostanáig kellett várni, hogy erről döntsenek. Meg is szavazták, hogy Bese Ferenc mostantól kapjon fizetést, ami megmutatja, hogy megoldották a patthelyzetet is.

Ez pedig úgy történt, hogy Bese alpolgármesternek jelölte Fuchs Gyulát, aki eddig az ellenoldalon állt. A testület pedig hét igennel, egy nemmel és négy érvénytelen vokssal megszavazta, hogy Fuchs alpolgármester legyen.

A hírek szerint az ellenzék a Besénél a polgármester-választáson csak 214 szavazattal kevesebbet szerző jobbikos Bereczki Miklóst szerette volna alpolgármesternek, így viszont a Fidesznek hét szavazata van a testületben, az ellenzéknek öt.

Kiemelt kép: Fuchs Gyula Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik