Közélet

Valaki nem vette fel 1,6 milliárdos ötöslottó nyereményét

2018 nyarán az Ötöslottó akkori nyertese nem vette át a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményét – értesült a Szerencsejáték Zrt.-től a Pénzcentrum. Azt nem tudni, hogy a nyertes miért nem vette fel a pénzt, de az biztos, hogy most már ezt nem is teheti meg. A Hatoslottó esetében utoljára 2015-ben volt olyan, hogy egy nagy összegű főnyereményért nem jelentkeztek, így 242,2 millió forint került az át nem vett nyeremények közé.

Az át nem vett nyeremények alapjában játékonként képződött összeget jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. Tehát azok a pénznyeremények, amelyekért nem jelentkeznek a rendelkezésre álló határidőn belül a nyertesek, végül szintén a játékosokat gazdagíthatják – írja a Pénzcentrum.

A Szerencsejáték tájékoztatása szerint 2018. 21. -2019. 34. hetek között a nyertesek négy százaléka nem vette át a nyereményét. Jellemzően a kisebb, pár ezer forintos nyereményeket hagyták elúszni a játékosok.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik