Közélet

Kövér szerint háború dúl a fiatalok tudatáért

A szupranacionális érdekcsoportok célja, hogy „azt se tudják, fiúk-e vagy lányok”.

Kövér László szerint napjainkban egy „tudatfoglaló háború” vette  kezdetét. Ebből szerinte az következik, hogy az országnak a katonai mellett a szellemi önvédelmét is biztosítania kell, ami viszont csak a fiatalok hazafias nevelésével biztosítható. A házelnök a honvédelmi nevelésről rendezett konferencián az Országházban azt mondta, 100 éve Európában lezárult egy véres területfoglaló, csak remélhető, hogy napjaink tudatfoglaló harca vértelen marad.

Európa – annak kivétel nélkül minden állama és nemzete – jelenleg egy ilyen tudatmegszállás célpontja, minden európai ország a célkeresztjében van azon szupranacionális érdekcsoportoknak, amelyek elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy maguk alá gyűrjék a profitmaximalizálási törekvéseiknek a még korlátokat szabni tudó nemzetállamokat és ezek demokratikus döntéshozatali mechanizmusait.

– idézte az állami hírügynökség hosszan a fideszes potentátot. A házelnök elárulta: az új hadviselés egyik célja, hogy elidegenítsék a fiatalokat családjuktól, nemzetüktől, szülőföldjüktől és végső soron önmaguktól, hogy

már szó szerint azt se tudják magukról, hogy fiúk-e vagy lányok.

Aláaknázzák a nemi identitást

A másik cél az általános értéktudat elsorvasztása, mert annak hiányában az emberek nem képesek érdekeik felismerésére, azok védelmére. Kövér László azt állította: ezen célokhoz használják a „teljesen eltorzított gendertant”. Maradva a háborús retorikánál azt mondta, az aláaknázza a fiatalok nemi identitását

azzal, hogy míg a homoszexualitást érinthetetlen biológiai adottságként kezeli, addig a férfi és női nemi identitást tanult, tehát megváltoztatható társadalmi szerepnek tartja, és igyekszik már az óvodákban a fiúkból lányokat, a lányokból pedig fiúkat faragni.

A házelnök ilyen eszközöknek nevezte a család jogi fogalmának és érzelmi tartalmának tudatos, módszeres kiüresítését, a családnak az erőszak forrásaként való ábrázolását, a multikulturalizmus elkerülhetetlenségének, felsőbbrendűségének, a nemzeti eszme veszélyességének, idejét múltságának hirdetését.

A globalizmus üdvözítő voltának, a világkormányzás szükségszerűségének megkérdőjelezhetetlenné tételét, a világnézeti értéksemlegesség leple alatt hirdetett keresztényellenességet.Ami napjainkban az európai politikában, gazdaságban, kultúrában, oktatásban, demográfiában, családpolitikában vagy migrációs politikában történik az csak ennek az új harcmodornak, az Európával szemben alkalmazott tudatmegszállási kísérletnek a keretei között értelmezhető és érthető – tette hozzá Kövér László.

Magyarországon és Közép-Európában sokan kiismerték ezt a harcmodort, és egyre többen fogják felismerni Európa többi részén is. Példának hozta, hogy a franciák idén bevezették a hazafias nevelést célzó Egyetemes Nemzeti Szolgálatot, amely keretében 2020-ban a tervek szerint 40 ezer, 2021-ben már 150 ezer 16 és 18 év közötti fiatal vesz részt egyhónapos kötelező polgári szolgálaton, hogy erősödjön a hazafias értékrendjük.

Újra erősebbek a bomlasztás idegen erői

A házelnök az 1918 és 1920 közötti időszakot felidézve azt mondta, száz éve felelőtlen politikusok cselekvésképtelenné, és önvédelemre képtelenné tették az országot, így a magyarok történelmi értelemben elveszítették a teljes XX. századot, de a XXI. századnak nem akarunk a vesztesei lenni. Úgy értékelte, az elmúlt néhány évben, különösen az elmúlt néhány hónapban újra egyre hangosabbak, magabiztosabbak lettek azok a politikai erők, amelyek

a száz évvel ezelőtt végrehajtott, nemzeti sorstragédiába torkolló bomlasztás idegen sorban álló tetteseinek örökébe léptek.

A konferencia házigazdája, Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy  kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét, amely a 2020-2030 közötti időszakra szól. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy az ország megújítása nem képzelhető el a honvédség megújítsa nélkül. Ő abban bízott, hogy a

számítógép előtt üldögélő, és virtuális világban szocializálódó fiatalok megszólítása

nem reménytelen ügy. A stratégia szerinte komoly hiányokat pótol, és reményeik szerint egy egész nemzedék előtt nyitja meg az újfajta közszolgálat és újfajta összetartozás lehetőségét.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik