Közélet

Az MNB szerint szerződést szegett a Budavári Önkormányzat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint szerződést szegett a V. Naszályi Márta polgármester által vezetett Budavári Önkormányzat azzal, hogy leszereltette a Szentháromság utcában, a Bölcs Vár előtti parkolást lehetővé tevő táblát.

Az MNB úgy véli, hogy a Budavári Önkormányzat az utóbbi hetekben számos, utólag valótlannak vagy félrevezetőnek bizonyult állítást tett a bank alapítványai által felújított, Bölcs Vár néven oktatási, tudományos és kulturális célokat szolgáló ingatlannal kapcsolatban.

Miután bebizonyosodott, hogy az épület jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkezik, a polgármesteri állítással ellentétben sem éttermet, sem borozót nem üzemeltet, zajterhelési határértéket meghaladó zajkibocsátást pedig egyik hivatalos zajmérés során sem állapítottak meg – olvasható a közleményben. Azt is írta az MNB, hogy az önkormányzat a Facebook-oldalán mégis arról számolt be, hogy leszereltette a Szentháromság utcában az intézmény előtti parkolást lehetővé tevő táblát mindezt úgy, hogy az MNB-nek 2024-ig szóló érvényes szerződése van négy parkolóhely kizárólagos használatára.

A bírósági ítélet ellenére sem zárták be Matolcsy doktori iskoláját
A PADA letagadta, hogy a bíróság semmisítette meg Budai Várban működő épületének használatbavételi engedélyét, az önkormányzat pedig nem akart tudni az ügyről.

A jegybank szerint egyértelmű, hogy az önkormányzat a lépésével megszegte a fennálló és 2024. március 11-ig érvényes szerződést, figyelemmel arra is, hogy a megállapodás módosítására vagy megszüntetésére vonatkozó kezdeményezés nem érkezett.

V. Naszályi Márta polgármesteri tevékenységének kezdete óta valótlan állításokkal és alaptalan vádakkal próbálja ellehetetleníteni a számos szakmai díjjal elismert módon felújított épületben működő, az ország tudományos tekintélyét folyamatosan növelő alapítványi és jegybanki tevékenységet,

írták és hozzátették, hogy az MNB megteszi az egyoldalú szerződésszegés miatt szükséges jogi lépéseket.

Kiemelt képünkön a Bölcs Vár épülete. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik