Közélet

Felfüggesztették a sikkasztó kengyeli polgármestert

Kengyel képviselőtestülete november 12-én zárt ülésen megszüntette Nagy Szilárd polgármesteri tisztségét – írja a Szoljon.hu. A jegyzőkönyv szerint „mivel a képviselőtestület azzal a ténnyel szembesült, hogy a polgármestert szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték, az előírások alapján lefolytatta Nagy Szilárd polgármester ellen az eljárást, melynek eredményeképpen egyöntetű szavazatával kimondta a méltatlanságot”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Nagyot sikkasztás miatt ítélték el. Többek között azért, mert egy szolnoki ügyvéddel szemben fennálló tartozását úgy akarta rendezni az önkormányzat hozzájárulása nélkül, hogy az önkormányzat nevében megbízási szerződést kötött az ügyvéddel, akinek a 2014. február 1-je és 2019. február 1-je között eltelt 5 évben összesen 7.620.000 forintot fizetett ki az önkormányzat, úgy, hogy az ügyvéd ténylegesen semmilyen tevékenységet nem végzett az önkormányzat javára. Az ezzel okozott kár a mai napig nem térült meg.

Nagy Szilárd az önkormányzat döntésével kapcsolatban a közösségi oldalán azt írta:

A képviselő-testület döntését tiszteletben tartom, de annak felülvizsgálatát és hatályon kívül helyezését kértem a bíróságtól, mivel jogi képviselőim álláspontja szerint nincs törvényi akadálya annak, hogy a választók többségének döntése szerint tovább végezhessem a munkámat Kengyel polgármestereként.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik