Közélet

Vannak, akik ellen indul büntetőeljárás: akik letörték a vasúti sorompót

Van egy vasúti átjáró Magyarországon, méghozzá a Veszprém megyei Eplényben, ahol egy hónapon belül kétszer is letörték a vasúti sorompót. Ez veszélyes.

A rendőrség ezért nyomozni kezdett, és négy hónap alatt kiderítette, kik voltak az elkövetők, sőt, az ügyet átadta a rendőrség az ügyészségnek. Példás büntetés van kilátásban.

A rendőrség hivatalos kommunikációja szerint ez történt pontosan: Valaki

2019. július 3-án délután a 82-es számú főútvonalon, Zirc felől tartott személygépkocsijával Veszprém irányába. Haladása során az Eplény belterületén lévő vasúti átjáróban járművével nekiütközött a fénysorompó csapórúdjának, és letörte azt. Ezt követően a sofőr elhagyta a helyszínt. Négy héttel később, 2019. július 31-én a délelőtti órákban ugyanebben a vasúti átjáróban egy gépjármű vezetője a tilos jelzés mellett lecsukódó sorompó csapórúdját szintén letörte, majd továbbhajtott  Zirc irányába.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök mindkét eset elkövetőjét, egy 37 éves kunadacsi, valamint egy 30 éves fóti lakost azonosították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

Kiemelt kép illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik