Közélet

A Józsefváros egykori főszerkesztőjével fizettetné ki a félmilliós bírságot Pikó András

A Józsefváros c. kerületi újság folyamatosan és törvénysértő módon kampányolt ellenfelem mellett – most majd ezért az általam vezetett önkormányzatnak kell kifizetnie 500 ezer forint büntetést

– írta a Facebook-oldalán Pikó András, a VIII. kerület frissen megválasztott polgármestere, hozzátéve: a Kúria döntése ellen fellebbezésnek nincs helye.

Pikó szerint a Józsefváros nem jelent meg valamiért ezen a héten, de ha jogi lehetősége lesz rá, akkor Nyerges Zoltánnak

 a büntetésért és az azt megalapozó tevékenységéért a felelősséget vállalnia kell. Akkor is, ha már közös megegyezéssel távozott a posztjáról.

Tehát előállt az a fura helyzet, hogy a Kúria döntése értelmében a Pikó-vezette önkormányzatnak kellene kifizetnie a tetemes bírságot az önkormányzati lap törvénysértése miatt. Holott éppen Pikó tett bejelentést amiatt, hogy a Kocsis Máté által vezetett VIII. kerületi önkormányzat lapja törvénysértően kampányol a polgármester mellett: a lap adott számának 20 oldalából 10-en szerepelt a fideszes polgármester, alpolgármester vagy a fideszes képviselők, ellenzéki jelöltek viszont egyáltalán nem.

Nem ez volt az első eset. Májusban a 24.hu írta meg elsőként, hogy a Főváros Választási Bizottság megállapította, hogy a Józsefváros megsértette a választási eljárásról szóló törvény a jelöltek és jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségre vonatkozó alapelvét. A lap két egymás utáni száma is úgy jelent meg, hogy kizárólag Kocsis Máté véleménye szerepelt benne az EP-választásról, a jelölteké nem, sőt, egyáltalán semmi más sem, ami az EP-választásról szólna, kivéve Orbán Viktor hétpontos tervét.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik