Közélet

Újabb területet vehetnek el Kásler Miklóstól

Noha az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vezetőjeként Kásler Miklós hatáskörébe tartozik az egészségügy, a Palkovics László Innovációs és Technológiai Minisztériuma (ITM) már azt sem engedné, hogy a humánminiszternek beleszólása legyen az egészségügyi szakképesítések szervezésébe — írta meg a Népszava.

A Népszava által megszerzett, az ITM által kidolgozott új szakképzési törvénytervezet már nem tartalmazza azokat a jogköröket, amik felruházták Káslert, mint az egészségügyi szakképesítésekért is felelős minisztert, hogy részt vehessen az egészségügyi szakképzési programok szakmai irányításában.

A lap emlékeztet, hogy már számos területet kivettek Kásler kezéből: elvették tőle a felsőoktatást, le kellett mondania a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárságról, a külügyhöz csatolták át a külföldi egyetemi hallgatók magyarországi tanulását támogató, 10 milliárdos Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, és elvonták tőle három oktatási-tudományos alapítvány jogköreit. Ezek után kiderült, hogy a kutatásfejlesztés és a klinikai gyógyszervizsgálatok területét is vinné az Emmitől az ITM, most pedig a szakképzési törvénnyel „harapna ki” újabb darabokat Palkovics-tárcája.

Úgy tudják, hogy ha az ITM nem fog törvényi garanciákat biztosítani Kásler Miklósnak arra, hogy az egészségügyi szakképzési programokba legyen beleszólása, az Emmi nem támogatja az előterjesztést.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik