Közélet

Orbán végre elárulja, mit gondol Borkairól

Kétnapos Fidesz-KDNP frakcióülés lesz Balatonalmádiban.

A Magyar Nemzet azt írja, a kihelyezett frakcióülésen értékelik az önkormányzati választások eredményét, áttekintik az őszi ülésszak törvényhozási munkáját. Szerdán este, a szokásoknak megfelelően, Orbán Viktor miniszterelnök politikai helyzetelemző beszédével indul a tanácskozás.

A miniszterelnök számára megkerülhetetlen téma lesz Borkai Zsolt ügye, ami komoly zavart okozott az elmúlt néhány napban a Fidesz kommunikációjában. A szexorgiát először a győri polgármester magánügyének nevezték, majd hétfőre bevezették a Borkai-faktor kifejezést, amely miatt több helyen veszített a párt, miközben Győrt hozta.

A káoszra jellemző, hogy Orbán Viktor párizsi látogatása idején, pénteken a Magyar Nemzet véletlenül már ki is rúgta Borkait, akiről éppen a kormányfő – szintén sokak által bírált – bakui útja alatt derült ki, hogy máris nem fideszes. Nem kirúgták, kilépett a „botlása” miatt, de polgármester marad. Arról, hogy Orbán Viktor minderről miként vélekedik, a kormánylap szerint csütörtökön sajtótájékoztatón számolnak be.

Kiemelt kép: Orbán Viktor a Fidesz eredményváró rendezvényén.  MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik