Közélet

Karácsony: a Lokál hazug, ki kell tiltani a közterületekről

Az Index kérdésére hazug kiadványnak nevezte a KESMA ingyenes terjesztésű lapját, a Lokált Karácsony Gergely főpolgármester, aki hozzátette: mindent megtesz azért, hogy közterületen ne lehessen terjeszteni “a hazugságokat”. Hozzátette: a lapnak érvényes szerződése van a BKK-val,  de kapásból nem tudta felidézni, hogy abban milyen feltételek vannak a felmondást illetően.

Nem ismerem a feltételeket, de utasítani fogom a BKK-t, hogy vizsgálja meg a lehetőségeket és mondja fel a szerződést

— jelentette ki Karácsony.

A Lokál 2016 nyarán, a korábban ingyenesen terjesztett, Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Metropolt váltotta fel a piacon. A kiadója a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. volt, az induláskor a tulajdonosa félig Habony Árpád, félig pedig az Győri Tibor volt, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetőjeként szerepelt.

  • A beszégetésben szó esett a főváros forgalomcsillapításáról is. Karácsony elmondta: kis lépésekben képzelik el a változást, de az tűrhetetlen, hogy a várost nem lehet zöldíteni a parkoló autók miatt. Annyi biztosnak látszik, hogy hétvégente visszaadják a gyalogosoknak a pesti rakpartot, azonban Karácsony szerint egyelőre nem látni, hogy a budai oldal felszabadítása hogyan lenne megoldható.
  • Bár Tarlós István azt ígérte, hogy megszüntetik a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), Karácsony ezt nem tervezi. Mint mondta: a BKK marad, kérdésre pedig azt sem tartotta kizártnak, hogy a vezetői posztra Vitézy Dávid egykori BKK-vezér is pályázhat.
  • Arról is beszélt, hogy nem lesznek tisztigatások a városházán, illetve ha valaki önkormányzati cég vezetője, nem kell automatikusan kirúgásra számítania.
  • Cáfolta, hogy megemelnék a bérletek árát, példaként Bécset említette, ahol a lakosság 70 százaléka éves bérletet vásárol. Ők is ebbe az irányba gondolkodnak.
  • Egészen biztosan lesz momentumos helyettese, de sem konkrét neveket, sem pártok szerinti leosztást nem közölt.

Kimelt kép: MTVA/Bizományos: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik