Közélet csatatér 2019

Egy hét alatt sem érte el korrupcióügybe kevert párttársát a kispesti polgármester

Múlt hét pénteken tett közzé a Hír TV videofelvételeket, amelyeken szerepel egy zacskó kábítószernek látszó fehér port lóbálva egy férfi, akiről a Hír Tv azt állítja, Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő. Korrupciós ügyek hangzanak el a felvételeken. A kerületben a szintén szocialista Gajda Péter a polgármester, ő és Lackner is indulnak a most vasárnapi önkormányzati választáson. Nem egészen egy hete Gajda azt ígérte lapunknak, hogy tüzetesen át fogják nézni a felvételt a képviselővel, és ha kell, jogi lépéseket tesznek.

Úgy fest, egy hét sem volt elég arra, hogy elérje az azonos színekben politizáló társát a polgármester. A Népszavának adott mai interjúban ugyanis azt állítja Gajda, hogy nem érte el Lacknert.

És mit tesz a kispesti polgármester? Erre azt válaszolta, hogy szerinte rágalomhadjárat zajlik ellene és a kispesti önkormányzat ellen, valótlan az összes olyan vád, amely őt korrupciós ügyekbe keveri, és meg is tette a szükséges jogi lépéseket: feljelentést tett rágalmazásért és becsületsértésért.

Mi lesz Lacknerrel, ha ő szerepel a felvételen?

Amennyiben bizonyíthatóan ő van a felvételeken, és még kokaint is fogyasztott, akkor felszólítom, hogy adja vissza a mandátumát és távozzon a közéletből.

Kiemelt kép: Fotó: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik