Közélet

Aláírásgyűjtésbe kezdett a mohácsi Fidesz a polgármester-választás miatt

Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz mohácsi szervezete a héten azért, hogy a helyiek „tiszta, fair keretek között, az emberi méltóságot és a becsület normáit is betartva választhassanak polgármestert” – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

A közleményben utalnak arra, hogy Szekó József polgármester halála miatt csak az MSZP által támogatott Csorbai Ferenc neve szerepel polgármesterjelöltként a szavazólapokon.

Azt írták, mohácsiak ezrei keresték meg a Fidesz városi csoportjának tagjait azzal, hogy „elfogadhatatlannak tartják a kialakult helyzetet, amely szerint Csorbai Ferenc egyetlen, vagyis akár saját szavazatával is Mohács város vezetőjévé válhat”.

A mohácsiak szerint – közölte a helyi Fidesz-szervezet – ez méltatlan lenne a város történelméhez, Szekó József több évtizedes munkásságához és a település lakóihoz. Hozzátették: Csorbai Ferenc sem vállalhatja azt a morális terhet, amit egy „etikátlanul megszerzett” politikai pozíció jelentene.

A szervezet közölte, az „emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében” kezdenek aláírásgyűjtésbe azért, hogy „a mohácsi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék”. Hozzátették, igyekeznek „minden mohácsi polgár véleményét megismerni ebben a kétségtelenül nehéz helyzetben”.

Korábban a DK-Jobbik-Momentum ellenzéki szövetség is arra kérte Csorbait, hogy a tisztességes verseny érdekében lépjen vissza.

Kiemelt képünkön Szekó József temetése. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik