Közélet

Visszalépésre kéri a mohácsi ellenzék az MSZP-s polgármester-jelöltet

A mohácsi DK-Jobbik-Momentum ellenzéki szövetség képviselőjelöltjei arra kérik Csorbai Ferenc MSZP-s polgármesterjelöltet, hogy Szekó József fideszes polgármester halálát követően a tisztességes verseny érdekében lépjen vissza, írja a Szabad Pécs.

A laphoz eljuttatott közleményben úgy fogalmaznak,

a DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei megdöbbenten értesültek Szekó József polgármester úr tragikus haláláról és részvétüket fejezik ki hozzátartozóinak. Az előzetesen bejelentett hétvégi kampányeseményeinket kegyeleti okokból kifolyólag nem tartottuk meg. Bízunk benne, hogy egyedüli indulóként Csorbai Ferenc polgármesterjelölt úr a tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében visszalép, hogy Mohács lakói időközi választás keretében dönthessenek az új polgármester személyéről.

A Szabad Pécs kereste Csorbai Ferencet, hogy reagáljon az ellenzéki jelöltek felvetésére, de nem vette fel a telefont.

A hvg.hu-nak hétfőn Nyakó István, a párt szóvivője egyébként azt mondta, jelöltjük nem lép vissza. Ezt azzal indokolta, hogy Csorbai

hivatalos jelölt, leadta a szükséges ajánlásokat. Ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik