Közélet

Tarlósnak minden állami, ami kínos vagy Karácsony

A főpolgármester továbbra sem fél senkitől.

Tarlós István most a 168 Órában „karácsonyozik” hosszan. Arról is a zuglói egészségügy sanyarú helyzete jut eszébe, amikor a kórház kontra stadion vitáról kérdezik. A Puskás Stadiont nem vétózhatta volna meg, mert két éve még nem volt ilyen joga, de nem is tett volna ilyet, mert azt „nem ügyes dolog kifogásolni”, és nincs világváros hasonló sportlétesítmény nélkül.

Az egészségügy az egész országban törvény alapján nem önkormányzati kompetencia. A pénz, amit stadionépítésekre fordítanak, sohasem jut el a főpolgármesterhez, így azt nincs is módja egészségügyre fordítani.

A Fidesz-jelöltje ezt a fideszes törvényt adottságnak tekinti, így nem is hajlandó kórházakkal kapcsolatos kérdésekre válaszolni.

Ahhoz semmi köze, hogy miközben a budapestiek nem akartak olimpiát, a Déli Városkapu Program keretében egy sor olimpiai tervekben szereplő beruházás épül. A főpolgármester érve, hogy ez mind

egytől egyig korábban kezdeményezett állami projekt. Ezeket a főpolgármester nem tudja annullálni, bárhogyan hívják is. (…) Aki főpolgármesteri ambíciókkal a háta mögött azt mondja, hogy ő állami területen állami beruházásokat meg tud akadályozni, az nem mond igazat. Vagy becsapja a népet, vagy teljesen tájékozatlan.

Furcsállja, hogy Karácsony Gergely korábban a parkolási rendszer ügyében nem állt mellé, de amikor figyelmeztetik, hogy a fideszes polgármesterek sem, akkor ezt nem fogadja el.

Nem Karácsony az ellenfelem? Folyton a Fidesszel mentegeti. Egyiket nem lehet a másikkal megmagyarázni.

A gyanús parkolási pénzekről azt mondja, az nem is igaz minden kerületben. Ő és pénzügyi helyettese csak a végszámokat látják, de nem hiszi el, hogy Zuglóban javult a helyzet. Tarlós István nem tartja értelmes kérdésnek, hogy a parkolási ügyeket mikorra lehet tisztességesen rendezni, a témát mégis napirenden tartja.

Cáfolja, hogy csak a kampányra zöldült ki programja, környezetvédelemért felelős megbízottja azért lett, mert

ugrásszerűen megnőtt a zöldpolitikával kapcsolatos hisztérikus megnyilvánulások száma.

A fakivágások leállításának sem volt köze a kampányhoz, de ha már szóba kerül, akkor Karácsony Gergellyel ellentétben ő bizony Zuglóban is megtiltotta volna. Külön felhívja a figyelmet, hogy a Népstadion és a Városliget a XIV. kerületben van, Karácsonynak  ott több hatósági hatásköre van, mint neki. Ezt követően hosszan vitázik arról, mit tehetett volna főpolgármesterként, majd oda lyukad ki, hogy ő egyáltalán nem akart Karácsonyról beszélni.

Olyanokat kérdez, hogy kénytelen vagyok Zuglót említeni, mert másképp nem lehet válaszolni.

A 3-as metró légkondicionálásához nem tudja kötni, ezért maradt a Demszky-éra nehéz öröksége, előkerül a Tarlós–Karácsony-vita, amiről már semmi újat nem tud mondani, mint ahogy arról sem, mennyire bátor.

Tarlós István: Én lennék gyáva?
A főpolgármester szerint bátor dolog volt megafonnal vitázni Tordai Bence képviselővel.  

Nem fél se Karácsonytól, se mástól, ezért nyilatkozik a Klubrádiónak, a 168 Órának, a Népszavának, és hívja meg az ellenzéki médiát a Budapestinfókra,

Gyáva voltam tán Demszkyvel, vagy legutóbb, a Margitszigeten olyan gyávának tűntem?

Nem egy kormányhoz simuló főpolgármestert akarnak a budapestiek
A fővárosiak olyan főpolgármestert szeretnének, aki vállalja a konfliktusokat is a kormánnyal Budapest érdekében. Akár akkor is, ha Orbán Viktor büntetné a várost egy ellenzéki vezető miatt.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán
 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik