Közélet

Tarlós a főpolgármester-jelölti vitáról szóló vitáról: Ez teljesen értelmetlen

Tarlós István levelet írt a jelölti vita körül kialakult vitáról, írja az atv.hu.

A lap által teljes terjedelmében közölt levélben Tarlós azt írja,

egyre nagyobb a káosz az agyon reklámozott főpolgármester-jelölti vita körül. Bejelentkezett legutóbb Berki úr is egy szellemeskedő bejegyzéssel. Puzsér Róbert is küzd már – némi joggal, hiszen 2006 – ban még az 1 % – osak is vitázhattak.

Mint fogalmazott, Karácsony levelenként átlagban háromszor kettőjük vitáját követeli, de Tarlós feltételeit elengedi a füle mellett.

Az ő „feltételei” az ilyenek, hogy „itt és most”, „ülve, állva, fekve”, vagy sorozatosan nem önkormányzati témákat vet fel. Ezek kertelések. Szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét.

Tarlós szerint Karácsony civilszervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani. Előre kijelenti, hogy Zugló állapotáról őt kérdezni sem lehet és azzal igyekszik tematizálni a kampányt, hogy a vitáról vitatkozik, tette hozzá Tarlós.

Ez teljesen értelmetlen. Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom. Arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell. Amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kívánok tovább kommunikálni

– zárta a levelet.

Megnéztük, milyen stadionokat stoppolhatna Karácsony
Karácsony Gergely főpolgármesterré választása esetén nem hagyná, hogy újabb stadionok épüljenek Budapesten. Megnéztük, milyen stadionok épülnek most vagy a közeljövőben a fővárosban, és hogy meg tudja-e vétózni ezeket a beruházásokat a főpolgármester.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik