Közélet

Fideszes listáról szerezhetett aláírásokat egy egri polgármesterjelölt

Az Egri Ügyek nevű oldal állítja: biztos forrásból tudja, hogy olyan személyek neve is felkerült Bódás Bianka független jelölt ajánlóíveire, akik csak a fideszes jelölt Habis Lászlónak írtak alá.

A Schmuck Andor egykori munkatársaként is ismert Bódás a lap szerint egy kamupárt társalapítója, a Magyar Szociáldemokrata Párt korábbi szóvivője. Egerben ahhoz, hogy valaki polgármesterjelölt lehessen, 300 érvényes ajánlást kell benyújtania. Információink szerint Bódás Bianka 400 ajánlást adott le, amelyből a helyi választási iroda éppen 301-et nyilvánított érvényesnek.

A portálhoz eljutott információk szerint a 301 érvényes aláírást gyűjtő Bódás esetében felmerült a csalás gyanúja: eddig már négy személy jelezte, hogy ők nem támogatták aláírásukkal Bódás Biankát, csak Habis Lászlót, Eger fideszes polgármesterét, de mégis ott van a nevük és az „aláírásuk” Bódás ívein is. A lap szerint erős a gyanú, hogy valakik a Fidesz íveiről átmásolták a neveket. Úgy tudják: további 33 olyan nevet és aláírást lehet találni Bódás Bianka ívein, amelyek ott vannak a fideszes jelölt, Habis László dokumentumain is, de a két aláírási forma, a kézírás még csak nem is hasonlít egymásra.

Kiemelt kép: Bódás Bianka/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik