Belföld

Kiraboltak egy kerekesszékes koldust Eger belvárosában

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség két 40 év körüli férfi ellen, akik fényes nappal raboltak ki egy koldust Eger belvárosban. Egyikük idén szabadult öt éves fegyházbüntetéséből, cinkostársa négy évet töltött hűvösön zsarolás miatt.

A hajléktalan a a tolószéke mellett ücsörgött a földön egy sörrel a kezében. Azt remélte, hogy a maga elé helyezett tálkájába dobnak majd néhány forintot a járókelők.

Dél körül arra sétált a két férfi. Egyikük odalépett hozzá, majd elvette és megitta a sörét. Ezt követően pénzt követeltek a koldustól, hogy bort tudjanak venni maguknak. Amikor a kiszolgáltatott férfi nem akart eleget tenni a felszólításnak, akkor a másik férfi megfenyegette, hogy embereket küld rá, akik meg fogják verni. Ekkor a koldus elővett némi készpénzt, és átadta a támadóinak. Ők azonban nem elégedtek meg ennyivel, többet követeltek, mikor pedig nem kapták meg, egyikük kivette a tálkájából az aprót és zsebre vágta. A további atrocitásoknak a járókelők által értesített rendőrök vetettek véget.

Az ügyészség végrehajtandó börtönt kért a két letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik