Közélet

Még rövidebb ideig lesznek nyitva a kormányhivatalok

Összesen heti 9 órával csökkent az ügyfelek lehetősége ügyeket intézni.

Rövidebb időben vehetik igénybe az állampolgárok a kormányhivatalokat ügyeik intézésekor — írta meg az Index a Kormanyhivatal.hu-n megjelentetett közlemény alapján. A tájékoztatásban szemérmesen úgy fogalmaznak, hogy:

Egységesül Budapesten és Pest megyében a kormányablakok nyitvatartása.

Azt azonban nem fűzik hozzá, hogy ez azt jelenti, hogy rövidebb ideig lesznek nyitva a hivatalok.

Először június végén módosult az ügyfélfogadási rend Budapesten, akkor a keddi nyitvatartásból egy, a szerdaiból, a csütörtökiből és a péntekiből pedig kettő-kettő órát csíptek le. Ez összesen hét óra rövidítést jelentett.

A hétfői közlemény szerint ez lesz az új nyitvatartási rend Budapesten és Pest megyében:

  • Hétfő: 07:00 – 17:00
  • Kedd: 08:00 – 16:00
  • Szerda: 12:00 – 20:00
  • Csütörtök: 08:00 – 16:00
  • Péntek: 08:00 – 14:00.

Ez azt jelenti, hogy a szerdai nyitvatartásból még visszavettek két órát: immár heti 9 órával csökkent az ügyfelek lehetősége ügyeket intézni. Bár, ha úgy nézzük, hogy sokan délután 4-ig dolgoznak, úgy ehhez még két órát hozzá lehet számolni, ugyanis eddig kedden és csütörtökön 17 óráig voltak nyitva a kormányablakok.

A  lap hozzáteszi: még nagyobb a baj, hiszen eddig a módosítás csak Budapestre vonatkozott, mostantól viszont egész Pest megyére.

Frissítünk!

A fővárosi kormányhivatal közleményében azt írta, szeptember 2-tól, az őszi nyitva tartás bevezetésétől kezdődően ugyanúgy heti 40 órán keresztül tartanak nyitva a Budapesti és Pest megyei kormányablakok, mint 2019. augusztus 31-ig. A nyitvatartási idő szerdán délelőtt 2 órával csökkent, pénteken viszont két órával nőtt, hiszen 9-13 óra helyett szeptembertől 8-14 óráig fogadják az ügyfeleket a kormányablakok.

Kiemelt kép: Ujvári Sándor/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik