Közélet

Már csak Ferencvárosban nincs ellenzéki polgármesterjelölt

Várhatóan egy héttel elhalasztják az ellenzéki előválasztást a főváros IX. kerületében. Már csak Ferencvárosban nincs meg a közös ellenzéki polgármesterjelölt — írta meg az atv.hu.

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke közölte: uugusztus 5-én kezdődik majd a jelölés, és azt követően 12-e és 16-a között bonyolítják le a sátrakban a ferencvárosi polgármesteri előválaszást. Abban az esetben, hogy ha a pártok között mégsem jönne létre olyan politikai konszenzus, amely az előválasztásnak egyébként feltétele, akkor a civilek kimaradnak az előválasztásból és a pártokra bízzák, hogy ezt letudják egymás között.

Baranyi Krisztina, az egyik polgármesterjelölt azt szeretné, hogy ne csak a kerületvezető, hanem a képviselőjelöltek személyéről is előválasztáson döntsenek, de ilyen kezdeményezés egyelőre nem érkezett a Civil Választási Bizottsághoz.

Kiemelt kép: Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselő, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselője és Gegesy Ferenc, a IX. kerület korábbi polgármestere (b-j) sajtótájékoztatót tart a fõvárosi Csarnok téren 2019. július 4-én. Baranyi Krisztinát javasolja közös ellenzéki polgármesterjelöltnek Ferencvárosban az LMP helyi alapszervezete. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik