Közélet

Megvan az ellenzék veszprémi polgármesterjelöltje

Katanics Sándort indítja közös polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson Veszprémben a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd - közölte Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a hat ellenzéki párt az őszi önkormányzati választáson közösen állít polgármesterjelöltet és minden választókerületben egyéni képviselőjelöltet. Hozzátették: az egyéni képviselőjelölteket, a választási programot és a kompenzációs listát a kampány kezdetekor mutatják be.

A polgármesterjelöltként induló Katanics Sándor matematika-fizika szakos középiskolai tanár, a Demokratikus Koalíció helyi politikusa.Azt írták, a közösen induló pártok legfontosabb célkitűzése, hogy a városfejlesztési irányokról a veszprémiek dönthessenek, és azokat ne a miniszterelnök határozza meg.

Céljaik között a kiemelt városi projektek, fejlesztések mellett nagyobb hangsúlyt helyeznének arra, hogy – fenntartható módon – eleget tegyenek a városban élők lakhatási, szociális, közlekedési, parkolási és kulturális igényeinek. Több figyelmet fordítanának a város zöldfelületeinek bővítésére, az energiahatékonyság növelésére és az idősebb generáció gondjainak enyhítésére is.

A közleményben kitértek arra: az ellenzéki pártok részletes tárgyalást folytattak a Veszprémi Ellenzéki Kerekasztalhoz csatlakozó szervezetekkel a minél szélesebb körű összefogás létrehozásáért, azonban azt a feltételt, hogy minden jelölt civil szervezet jelöltje legyen, nem tudták elfogadni. Hozzátették: nem akarják megtéveszteni a választókat, nem akarnak civil szervezet mögé bújva indulni az őszi önkormányzati választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik