Belföld

Feltűnt egy újabb jobbikos polgármesterjelölt Pesten

Egy óra sem telt el azóta, hogy hat ellenzéki párt (MSZP, Párbeszéd, DK, Momentum, Jobbik, LMP) bejelentette, hogy egyetlen polgármesterjelöltet fognak állítani minden budapesti kerületben, és máris feltűnt egy újabb jelölt a Jobbik budapesti elnökének, Bencsik Jánosnak a személyében, aki a Jobbikot képviselte a hatpárti sajtóeseményen.

Mind a 23 kerületben egy jelöltet indít az ellenzék, itt a lista
Ferencvárosban előválasztás lesz, de még nem tudni, hogy mikor. Valószínűleg augusztusban.

Ugyanis az Alfahír azt írja, Bencsik elindulna polgármesterjelöltként abban a XX. kerületben, ahol a korábbi ellenzéki jelöltet ejtették, mert leült a Fidesszel is tárgyalni. Szabados Ákos polgármester helyére ezért más jelöltet keres a hat együttműködő párt, és fel is merült már Balog Róbert, volt Főtáv szóvivő neve, mint az MSZP lehetséges jelöltjéé.

A közös ellenzéki sajtótájékoztatón a budapesti MSZP-s megmondóember, Molnár Zsolt nem említette Balogot, csak azt, hogy keresik a jelöltet. Azonban az nem merült fel, hogy a Jobbiknak tartogatnák Pesterzsébetet. Annak fényében is valószínűtlen ez, hogy az EP-választás eredményei szerint a Jobbik lényegében megsemmisült Budapesten, mindössze 3 százalékot kaptak.

A jelenlegi jelölti lista szerint egyedül Soroksáron lenne jobbikos jelölt, itt Berecki Miklóst indítják az ellenzékiek. A korábbi tárgyalások alapján még ez is nyereség a Jobbiknak, mert a párt budapesti eredményét látva egyetlen helyet sem szívesen osztottak volna a pártnak.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik