Közélet

Gulyás Gergely: Van esély változtatni a dolgokon

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón az Európai Bizottság új elnökéről szólva arról beszélt, olyan személy került az élre, akivel van esély változtatni a dolgokon. Hálálkodott a V4-eknek, hogy végig a közös ügyet képviselték, akkor is, ha különböző pártcsaládhoz tartoznak.

Orbán, Merkel, Macron és a többiek: így árulták el Európa vezetői az Európai Uniót
A tagállamok kicsinyes alkui nyomán a jelentéktelenek Európai Uniója jöhet létre. Se demokrácia, se Európa, se politika nem érvényesülhet, ha minden így marad.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva közölte, Ursula von der Leyen neve francia-német javaslatra került elő. Szerinte azt sikerült elérni, hogy a Néppárt jelöljön elnököt, bár néhány kérdésben nem értenek egyet vele.

Azt várjuk el, hogy korrekt módon közvetítsen és őrködjön a szerződések betartása fölött

– nyilatkozott.

A miniszter arról is tájékoztatott, hogy bő harminc embert rendeltek Budapestre vidéki kormányhivatalokból a munkaerőhiány miatt, és ezzel nagy lépést tettek a probléma megoldása felé.

Vasárnapi boltzár nem lesz újból: egyszer megpróbálták, nem jött be.

A Lázár János által benyújtott dohányzásellenes törvényjavaslattal kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta, a kormány még nem tárgyalt róla, de a személyes szabadság nem korlátozható, tehát nincs olyan eszköz, hogy a dohányzást betiltsák.

Az Index láthatóan Karácsony Gergely csapatának tagjaként megkezdte a főpolgármester-választási kampányt, erről beszélt Gulyás Gergely, amikor a lap azon cikkéről kérdezték, melyben azt írták: ha Tarlós István nyer ősszel, Orbán Viktor 10-15 pontban átírja az alkotmányt.

Ha Tarlós nyer, Orbán 10-15 ponton átírja az alkotmányt
A miniszterelnök tovább korlátozhatja a munkavállalói jogokat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, a Fidesz-elnökség összeállítása a választások előtt lesz, nem pedig utána.

Ezt a cikket felejtsük is el, bár a tájékoztatás színvonala lehetne magasabb is

– mondta.

Arról is beszélt, hazugság, hogy nem tartják esélyesnek Tarlós Istvánt a pártban, de az Indexet is megilleti a sajtószabadság, és hogy „kampánylogikával közelítik meg az eseményt”.

Ha Karácsony és Tarlós között kell választani, akkor senki nem gondolja azt, hogy ne Tarlós lenne az alkalmasabb. A rossz esélyeket pedig csak úgy lehet javítani, ha nem az alkalmasságot vizsgálják, hanem az alkotmánymódosításról írnak.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik