Közélet

Toroczkaiék visszatekert kilométerórával árulják a mezőőrök Ladáját

Frissítünk!

A hirdetést közben frissítették, azt állítják, elírás volt csak.

Kedden írtuk meg, hogy a Toroczkai László vezette ásotthalmi önkormányzat nem mindennapi hirdetésben árulja a helyi mezőőrök Lada Niváját. A „sokat látott” gépjárműért indított licit 1 forintról indult, mára 160 ezer forintnál tart. A hirdetésben többek közt az is szerepel, hogy a jármű 35 ezer kilométert futott.

Csakhogy az egyik olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy ez az adat nem stimmel, és valójában sokkal többet használták a lejárt műszakival rendelkező autót. Utánanéztünk, olvasónknak igaza volt.

Az országos járműnyilvántartó adatbázisban elérhető adatok szerint utoljára 2015-ben rögzítették a szóban forgó Lada Niva kilométerórájának állását, akkor 116 731 kilométer volt benne. 

Mindez természetesen kizárja, hogy 2019-ben mindössze 35 ezer kilométer legyen benne, hacsak nem tekerték vissza a kilométerórát. Egyébként a 2003-as jármű esetében három alkalommal rögzítették az óra állásokat, legkorábban 2011-ben, de már ekkor is 53 ezer kilométer volt az órában.

A kilométeróra manipulálása különben az új büntető törvénykönyv szerint 2013. július 1-je óta önálló bűncselekmény, amiért legfeljebb egy év szabadságvesztés szabható ki.

Kiemelt kép: Vatera

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik