Közélet

14 milliót vettek fel a hernádi sportpálya kerítésére, ami sosem épült meg

Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a sportszövetség csaknem húsz millió forintot követel vissza a Hernádi Sportegyesülettől (HSE) a korrupciós botrányba fulladt TAO-támogatás miatt — írta meg a Liberálisok nevű párt honlapján.

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke fordult közérdekű adatigényléssel az MLSZ-hez, amelyben arra a kérdésre várt választ, hogy rendben találták-e a Hernádi Sportegyesület TAO-pályázatának elszámolását. Válaszában dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára arról tájékoztatta a politikust, hogy az összesen 14 millió 747 ezer forint támogatást utaltak át a HSE részére. A pénz felhasználásának jogszerűsége nem minden esetben volt megállapítható,

az MLSZ a felszámított büntető kamatokkal és a jegybanki alapkamattal összesen 18 millió 491 ezer forint visszafizetését írta elő az egyesület számára.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy 11 millió 281 ezer forintról semmilyen elszámolást nem küldött az egyesület az MLSZ részére.

A Chladek Tibor által tett büntetőfeljelentés kapcsán már korábban napvilágra került, a HSE teljesítés nélkül kifizette a kerítés felépítésére szánt TAO-támogatás jelentős részét a nyíregyházi M&N Fogtechnikai Bt-nek, amely cég egyébként korábban semmilyen építőipari referenciával nem rendelkezett. A nyíregyházi cég a szabálytalanul előre megkapott közpénzzel köddé vált, a kerítés pedig sosem épült meg. A Liberálisok szeriint azonban a tervezett kerítés egy részét Hernád Nagyközség Önkormányzata saját forrásból megépíttette.

Chladek Tibor, aki  a Liberálisok és az MSZP közös hernádi polgármester-jelöltje lesz az őszi önkormányzati választásokon, arról beszélt, hogy a település történetében példátlan korrupciós botrányról van szó.

Kiemelt kép: Google Maps/Tamás Gáspár

Ajánlott videó

Olvasói sztorik