Közélet

Gondnokok fogják rendben tartani a vasútállomásokat

A vasútállomások utasforgalmi létesítményeiben és az üzemi területeken a rendezett és kulturált környezet biztosítása, valamint a településekhez kapcsolódó területek gondozottságának javítása érdekében, a MÁV 2019 tavaszától állomási gondnoki szolgálatot működtet – írta hétfői közleményében a vasúttársaság.

Az állomási gondnokok feladata az utasforgalmi területek és létesítmények elvárt szintű tisztán tartásával és karbantartásával összefüggő kiegészítő tevékenységek folyamatos ellátása, a zöldterületek rendszeres ápolása, a burkolt és burkolatlan területek gyommentesítése lesz. Ezen felül az állomási gondnokok adott helyszíneken és időszakokban segítenek az utasok akadálymentes közlekedésében és aktualizálják a hirdetményeket is.

A vasúttársaság jelenleg 696 állomást és 698 megállóhelyet üzemeltet, ezek közül első ütemben 277 helyszínen 78 munkatárs foglalkoztatásával indult el az állomási gondnoki szolgálat, de a jövőben további állomásokra és megállóhelyekre is ki akarják terjeszteni. A vasúttársaság reméli, hogy rövid időn belül országszerte érzékelhetően gondozottabbak lesznek a vasútállomások.

Kiemelt kép: MÁV

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik