Közélet

Beismerte tettét a plakáttépkedő fideszes aktivista, de a rendőrség futni hagyta

Ahogy korábban megírtuk, az MSZP győri szervezetének tagjai értek tetten fideszes aktivistákat, amint letépkedik és egy Fidesz-logóval díszített furgonnal elviszik a szocialisták plakátjait.

A győri aktivista hiába ismerte be, mit tett, a rendőrség visszadobta a feljelentést, majd lezárta az ügyet – írja a hvg.hu. A Győri Rendőrség vizsgálati osztálya arra hivatkozott, hogy „a cselekmény nem bűncselekmény”.

A rendőrség határozatában az szerepelt, hogy a férfinál valóban találtak 36 darab eltávolított választási plakátot, melyek értéke több mint 40 ezer forint, így „dolog elleni erőszakkal” elkövetett lopás vétségének gyanúja miatt nyomoztak.

A férfi a helyszíni rendőri intézkedés keretében elismerte, hogy letépte a plakátokat, majd azokat gyorskötözővel elvágta, az aduász azonban ezután jött:

mindezt azért tette, mert „a plakátokat szelektív hulladéktárolóban kívánta elhelyezni”.

A rendőrség ezek után közölte, hogy nem számít lopásnak, ha valaki nem ebből a célból veszi el, hanem „ideiglenes használatára, használhatatlanná tételére vagy más célra”.

Így, mivel a férfi szándéka saját bevallása szerint nem a plakátok ellopása volt, hanem „el kívánta távolítani a közterületről oly módon, hogy szelektív hulladékgyűjtőben helyezi el”, a rendőrség szerint nem valósult meg a lopás tényállása.

Pollreisz Balázs, az MSZP helyi elnöke az üggyel kapcsolatban azt mondta:

ezek szerint azért nem lopás, mert azt mondta, hogy ki akarta dobni. Igaz, hogy letépte, igaz, hogy kocsiba rakta és elvitte, de a rendőrség szerint így nem történt bűncselekmény, csak mert azt mondta, hogy ki akarja dobni. És ha ugyanezt mondom egy Audira, amivel tetten érnek?

Hozzátette,

úgy néz ki, ha fideszes vagy, akkor mindent szabad, pedig a hatóság először még arról tájékoztatott, hogy bűncselekmény miatt tényleg nyomoznak.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik