Közélet

Lebuktak az MSZP tábláit lopkodó fideszes aktivisták

Rongálás és lopás miatt, nem csak szabálysértési, hanem büntetőeljárás is indulhat a Fidesz győri aktivistái ellen, miután az MSZP helyi szervezetének tagjai tetten érték őket, amint letépkedik és egy Fidesz-logóval díszített furgonnal elviszik a szocialisták plakátjait – számolt be róla az Index.

Az ügyre Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke hívta fel a figyelmet egy Facebook-videóban.

Pollreisz elmondta, hogy a párt plakátragasztói péntek éjszaka érték tetten a kampányeszközöket rongáló aktivistákat, miután már hetek óta észlelték, hogy folyamatosan eltűnnek a város utcáiról a kihelyezett reklámtábláik.

A szocialista plakátragasztók összesen öt embert figyeltek meg, akik leszedik a frissen kiragasztott reklámhordozókat.

A Fidesz lebukott! (részletek a videóban)… Milyen alapon utasít bárkit is valaki bűncselekmény elkövetésére?És, hogy ki a Fidesz Győri elnöke, hát nem más, mint Borkai Zsolt, Győr polgármestere.Ezzel a jogszabálysértésre való buzdítással, szerintem polgármester úr méltatlanná vált a város vezetésére, a győriek képviseletére.Polgármester úr! Az, hogy Ön a Fideszen kívül még milyen szervezetet vezet, az az Ön dolga, az hogy a mi városunkat milyen ember vezeti, az közérdek!Győr városa Budapest és Bécs között félúton található. Most a polgármester eldöntheti, hogy a hozzáköthető botrány után a gyáva Orbán Viktor féle félremagyarázást vagy a bécsi kancellár féle demokrata lemondást választja. Polgármester úr a döntés az öné! Tegyen lelkiismerete vagy pártérdeke szerint!A tegnapi napon bebizonyosodott, hogy az Európa Parlamenti választásokat az ellenzék erkölcsileg megnyerte! A szavazás holnap lesz! Akit bosszant, hogy a Fidesz úgy érzi, hogy bármit megtehet, akár még bűncselekményt is elkövethet, az menjen el szavazni holnap az Európa Parlamenti választásokon. Az ellenzéki pártokkal koordinálva Győrben minden szavazókörben lesz ellenzéki delegált és természetesen nem hagyjuk, hogy akár ott is megpróbálják elcsalni a választást!Az MSZP Győri elnökeként azt kérem, hogy szavazzanak az egyetlen közös listára az MSZP –Párbeszéd listájára. Az 1-es listára.

Közzétette: MSZP Győr és Környéke Szervezete – 2019. május 25., szombat

A rongálás miatt Pollreisz feljelentést tett, de mivel az aktivisták azt mondták neki, hogy nem saját elhatározásukból, hanem felsőbb utasításra tették, amit tettek, ezért követelni fogják a Fidesz győri elnökének és egyben a város polgármesterének, Borkai Zsoltnak a felelőséggre vonását is. Az Index megkereste a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ahonnan egyelőre nem kaptak érdemi válaszokat kérdéseikre.

(Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik