Közélet

Megtalálták a ciprusi sorozatgyilkos utolsó áldozatát

A Cipruson két éven át garázdálkodó sorozatgyilkos utolsó, egyben legfiatalabb áldozatát is megtalálták szerdán egy Nicosiához közeli bányatóban.

A hatéves Sierra Grace lepedőbe bugyolált és kötéllel egy betontömbhöz erősített holttestét 6 méteres mélységből, egy nádas aljáról emelték ki a Memi-tóból, egy hajdani rézbánya területén.

Megtalálása két hónapig tartó keresésnek vetett véget, a lány pontos helyét végül maga a gyilkos mutatta meg a rendőröknek szerdán.

Nikosz Metaxasz hivatásos katonatiszt hét ember megölését vallotta be április 25-én, áldozatai Cipruson dolgozó külföldi nők, illetve lányaik. Az utolsóként megtalált Fülöp-szigeteki kislány édesanyját ugyancsak megölték, az ő holttestének április 14-i véletlen megtalálása egy elárasztott bányaaknában indította el a nyomozást, amely a földközi-tengeri szigetország első sorozatgyilkosságának felgöngyölítéséhez vezetett.

A rendőrség szerint nincs bizonyíték, amely arra utalna, hogy a 35 éves férfi bárki mást is megölt volna elismert hét áldozatán kívül, mindazonáltal igyekeznek felkutatni mindazokat, akikkel a gyilkos kapcsolatba került az interneten. Metaxasz több áldozatával is chatszobákban ismerkedett meg.

A férfi áldozatainak többsége Fülöp-szigeteki volt, de akadt köztük egy nepáli és egy román nő, utóbbinak a gyermeke is. Legtöbbjük bőröndbe gyömöszölt holtteste egy másik, mérgező vizű bányatóból került elő, a nepáli nő tetemét egy katonai lőtér kiszáradt kútjában találták meg.

A román áldozatokat, a 36 éves Livia Florentina Buneát és nyolcéves kislányát, Elena Nataliát csütörtökön temetik el egy Nicosiához közeli faluban. A gyilkosságsorozat az ő megölésükkel kezdődött 2016 szeptemberében.

(MTI, kiemelt kép: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik