Közélet

Az ügyészséggel vizsgáltatnák a jövőbe látó Matolcsy-fiúkat

Úgy tűnik, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Györgynek a fiai különleges képességekkel rendelkeznek, látják a jövőt.

Az apjuk által vezetett jegybank december közepén fellépett az NHB Bankkal szemben, korlátozta a kifizetéseket, aztán nem sokkal később a bank hivatalosan is becsődölt, végelszámolásba fordult a folyamat. Az NHB Bank amúgy Matolcsyék rokonának, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége. Ennél a banknál vezetett számlát jó ideje Matolcsy Máté és Matolcsy Ádám cége is. (És ez a bank segítette hozzá mindkét fiút cégükön keresztül egy-egy értékes rózsadombi villához, az egyiket ráadásul az MNB elnöke használja.)

De valamiért bő egy héttel a jegybanki intézkedés előtt mind Matolcsy Máté, mind Matolcsy Ádám cége egy másik banknál nyitott számlát, ezzel kimenekíthették pénzüket a megborult NHB Bankból. Lényegében megegyező álláspontjuk szerint mindkét esetben azért valósult meg a váltás, mert szükségük volt egy új bankszámlára és a Gránit Banktól nagyon kedvező ajánlatot kaptak.

A 24.hu által feltárt furcsa egybeesés miatt bennfentes kereskedelem gyanúja miatt bejelentés érkezett az ügyészséghez. Mint azt lapunkkal a bejelentő, Tényi István közölte, azt kérte az ügyészségtől, hogy a tényállás tisztázása érdekében rendeljen el feljelentés-kiegészítést, vizsgálja ki az ügyet, szükség esetén indítson nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik