Közélet

Tiborczék a szomszédba költöztek, változott a parkolási rend a japán nagykövetségnél

A Népszava cikke szerint furcsa üzenet jelent meg a budapesti japán nagykövetség oldalán február 7-én: arról tájékoztatták a hozzájuk érkezőket, hogy kevés náluk a parkolóhely, ezért jobb, ha látogatóik taxival vagy tömegközlekedéssel érkeznek.

A lap úgy tudja, hogy év elejéig a nagykövetség használhatta a képviselet melletti kis zsákutca végében lévő parkolót. Olyannyira, hogy korábban csak a követségi dolgozóknak volt oda behajtási engedélyük.

A helyzet azután változott meg, 2017-ben ugyanis Tiborcz Istvánék a követség mellé költöztek.

A Népszava szerint a miniszterelnök vejéhez érkező vendégek éppen azt a parkolóhelyet kezdték használni, ahol korábban a nagykövetségre érkezők, ott dolgozók tették le autóikat. Nem sokkal később pedig várakozni tilos táblák jelentek meg az utcánál, és Tiborczék oldalán 4 óránál tovább nem lehet várakozni, ami Tiborczék vendégeinek még beleférhet, de a követségi dolgozóknak már máshogy kell megoldaniuk a parkolást.

Amikor a lap a helyszínen járt, egy nagy fekete luxusautó gurult Tiborczék kapuja elé, amelyből Száraz István szállt ki, a kormánypropaganda-portállá alakított Origo egyik volt tulajdonosa.

A Budapesti Közút Zrt. a lap megkeresésére közölte:

A korábbi forgalmi rend csak a zsákutcában lévő Japán Nagykövetség járművei számára engedélyezte a behajtást, ami egy közterületi utca esetén jogi szempontból nem volt alátámasztható megoldás, így a felülvizsgálat során a célforgalom számára engedélyeztük a behajtást.

A cég szerint egyébként nem számít egyedinek a forgalmi rend ilyen és ehhez hasonló változtatása.

Tiborcz István 35 milliárd forintos vagyonnal betört a leggazdagabb magyarok közé
A miniszterelnök veje a legfiatalabb multimilliárdos, és befolyásosabb a köztársasági elnöknél a 100 leggazdagabb magyarról szóló kiadvány szerint.

Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik