Közélet

Lövöldözés volt egy Denver melletti iskolában, egy 18 éves fiú meghalt

Iskolai lövöldözés volt a coloradói Denver mellett helyi idő szerint kedden az Egyesült Államokban, az ámokfutásnak egy halálos áldozata és több sebesültje van. A két feltételezett elkövetőt elfogták.

A lövöldözés helyi idő szerint a délutáni órákban történt, nem messze attól a Columbine iskolától, ahol húsz évvel ezelőtt – 1999. április 20-án – két állig felfegyverzett diák követett el tömegmészárlást, megölt 15 embert és megsebesített 24 áldozatot.

A trauma nem ér véget a lövöldözés után
Húsz évvel ezelőtt két diák vérfürdőt rendezett a coloradói Columbine középiskolában. A túlélők ma sem tették túl magukat a történteken.

A Denvertől délre fekvő Highland Ranch nevű településen az első lövések eldördülése után az iskola vezetői azonnal értesítették a rendőrséget, amely perceken belül a helyszínen volt. Az iskolát és a környező utcákat lezárták, és bár még eldördültek további lövések is, a két feltételezett elkövetőt azonnal elfogták.

A megyei seriff elmondta: a rendőröknek csak némi dulakodás után sikerült lefegyverezniük a két lövöldözőt, mindketten az iskola diákjai. A seriff szerint „ennek a szörnyűségnek egyetlen településen sem lenne szabad megtörténnie”.

A seriff ugyan nem nevezte meg a halálos áldozatot, de a megyei halottkémre hivatkozva azt közölte, hogy az iskola 18 éves fiúdiákja volt.

A nyolc sebesült közül többek állapota válságos, a legfiatalabb áldozat 15 éves.

Megrázó, hogy ez és a környező közösségek túlságosan is jól ismerik e gyűlöletes és szörnyűséges erőszakot

– fogalmazott kedden este kiadott közleményében a Fehér Ház. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik