Közélet

Az önkormányzat megoldotta, mégis táborozhatnak a XV. kerületi gyerekek

Korábban úgy tűnt, hogy elmaradhatnak a XV. kerületi önkormányzat gyerekeknek szervezett, kedvezményes nyári táborai, ha a képviselők továbbra sem fogadják el a költségvetési rendelet megalkotását. Elfogadott költségvetés hiányában ugyanis a kerület évi 2,5 milliárd forint állami támogatástól esik el, így az olyan önként vállalt feladatokra, mint a táboroztatás, nem jut pénz.

A XV. kerület honlapján megjelent tájékoztatás szerint azonban hiába nincs költségvetés, az önkormányzat Németh Angéla polgármester vezetésével megoldotta, hogy idén is 2500 gyerek nyaralhasson Siófokon és Bernecebarátiban, és lesz erdei iskola is. Mint írják: a táboroztatás a családoknak ugyanannyiba kerül majd, mint tavaly. Hozzáteszik: a tervezett felújításokat ugyan nem lehet maradéktalanul elvégezni, Siófokon elmarad például a tető és az elektromos rendszer felújítása, a támfal megerősítése, Bernceberátiban pedig a kazáncsere, ám a táborok biztonságos működtetéséhez szükséges karbantartást az önkormányzat munkatársai idén is elvégzik, így a szülők nyugodtan küldhetik a gyerekeket, akik 2019-ben is gond nélkül nyaralhatnak majd mindkét helyen.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a Fidesz nem csak a költségvetést torpedózta meg, a kormánypárti képviselők azt sem támogatták, hogy amíg a XV. kerületnek nincs büdzséje, a képviselők ne kapjanak tiszteletdíjat.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik