Belföld

Kidobta a Soros-Juncker-hirdetést az önkormányzati lapból a XV. kerület

Az utolsó pillanatban változtatta meg az Életképek című 30 ezer példányban készülő újság laptervét a XV. kerület. A kerület vezetése kedden úgy döntött, hogy a továbbiakban nem jelenhet meg a lapban a kormány Brüsszel-ellenes hirdetése.

A kéthetente megjelenő önkormányzati újság legfrissebb számában két helyen is szerepelt volna a Soros György és Jean-Claude Juncker fényképével ellátott plakátkép, amely a napokban nagyon komoly hullámokat vetett az Európai Unióban is.

A kerület ellenzéki vezetése úgy döntött, hogy a kieső hirdetések miatt kárpótolja a lapot, és az önkormányzat büdzséjéből pótolja a 3 millió forintos díjat. Az önkormányzati tulajdonú XV Média Kft. évente 160-170 millióból gazdálkodik.

A hirdetést egyébként az a Village Media Kft. közvetítette a laphoz, amely a kormány kedvenc plakátcége, a Soros-kampányok előállítója, a New Land Media Kft. szatelit cégeként jött létre. A Village Mediát kifejezetten arra a célra alapították, hogy a falusi, városi, kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő „lokális médiumokkal” lépjen kapcsolatba, és ott helyezze el az óriásplakátokkal azonos tartalmú hirdetéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik