Közélet

Direkt36: Alakul az Orbán-Trump találkozó

Az amerikai kapcsolatokról információval rendelkező magyar kormányzati tisztviselőkre hivatkozva azt írja a Direkt36, hogy előrehaladott egyeztetés alatt áll Orbán Viktor washingtoni találkozója Donald Trump amerikai elnökkel.

Egy magas rangú tisztviselő azt mondta a portálnak, hogy a májusi időpont a reális, de még semmi sem biztos. Az intenzív készülődés hírét több forrás is megerősítette, egyikük szerint akár már május 13-án is sor kerülhet a találkozóra. Az Átlátszó később ugyancsak azt írta két, egymástól független amerikai forrásra hivatkozva, hogy a magyar miniszterelnök és az amerikai elnök május közepén találkozhat.

A Direkt36 úgy tudja, hogy a magyar kormány rendkívül jelentős értékű védelmi beszerzésekről folytat tárgyalásokat az USA-val, ezek egy részéről az Orbán-Trump találkozón lehet bejelentés. Ezzel együtt a magyar miniszterelnök meghívása jól illeszkedik Amerika régiós külpolitikájába, ugyanis járt már a Fehér Házban Andrej Babis cseh miniszterelnök, május elején pedig Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök utazik.

Kiemelt kép: Europress/Danny GYS/POOL/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik