Közélet

Az EU pénzéből lesz jobb az élet az EU ellen többször kikelt fideszes polgármester által vezetett városban

Mintegy húsz intézményben zajlott energetikai korszerűsítés Kaposváron a közelmúltban, a két európai uniós támogatást élvező beruházás 781 millió forintba került – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t. Tehát az EU-pénzeknek köszönhetően fejlesztik Somogy megye székhelyét.

Ez amúgy azért is érdekes, mert Kaposvár 1994 óta hivatalban levő, fideszes polgármestere, Szita Károly többször is kikelt az állítólag bevándorláspárti, meg kötelező betelepítési kvótákat szintén állítólag erőltető EU intézményei ellen, meg előfordult nem is egyszer, hogy nem fogta vissza magát, amikor migránsozni kellett. Amúgy Szita ügynökmúltjáról a tavalyi választások előtt terített ki lapokat a Magyar Nemzet.

Az ellenzék bármire képes – így magyarázza saját ügynökmúltját Szita Károly
A kaposvári polgármester azért azt is elismételte: nem hagyja magát zsarolni Simicska Lajos által.

És hogy mi minden lesz most jobb Kaposváron, hála az olykor utált EU-nak? Napelemek kerültek iskolákra, óvodákra, kollégiumra, kulturális központra, a városi fürdőre, ahol szükséges volt, ott nyílászárókat cseréltek, gépészeti rendszert, szellőzőrendszereket és világítástechnikát korszerűsítettek.

A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabbá vált az intézmények energiafelhasználása, olcsóbbá a fenntartása. A napelemek használata hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás mérsékléséhez az energiaellátás biztonságának növeléséhez, az energiaimport-függőség csökkentéséhez – írta a kaposvári önkormányzat.

Megjegyezték: Kaposvár célja, hogy zöld város legyen, az önkormányzat számos környezetbarát beruházást indított el az elmúlt években. 2015-ben sűrítettgáz-üzeműekre cserélték helyi járatú autóbuszaikat, a kommunális hulladék feldolgozására modern feldolgozó épült, a közvilágítás nagy része már LED-fényforrásokkal működik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik