Belföld

Szita a rá vonatkozó ügynökaktákról: nem félek tőled, Simicska Lajos

Le sem próbálta tagadni Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, hogy igazak azok a dokumentumok, amelyek az ő ügynökmúltjára és szerepére vonatkoznak, és amelyeket mai cikkében részletesen ismertetett a Magyar Nemzet. Szita egy mondattal reagált saját Facebook-oldalán a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó lap írására:

Az én lelkiismeretem tiszta, nem félek tőled, Simicska Lajos!

A köztévé honlapján, a hirado.hu-n szombat délelőtt megjelent egy írás, szerzője nem derül ki, a címe Szitának a fenti idézete, Szita természetesen a saját FB-oldalán megosztotta az írást. Úgy próbálja beállítani a hirado.hu cikke a mai fejleményeket, hogy Simicska Szitát igazából azért bünteti, mert Kaposvár idén januárban megkezdte az óriásplakáthelyek leszerelését és elszállítását. Ezzel pedig a Simicska-féle plakátcégnek, a Publimontnak okoztak érdeksérelmet, sugallja a közmédiás cikk.

És arra is kitér a hirado.hu írása, hogy egy már sok-sok évvel ezelőtt meglebegtetett ügyet melegített fel most a Magyar Nemzet. És hogy ez a választási kampány része. Ugyanaz az érvelés, mint amit az 1300 milliárdos ügybe keveredett Kósa Lajos, miniszter, a Fidesz egyik erős embere alkalmazott.

(Kiemelt képünkön középen Szita Károly. Fotó: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik