Közélet

Halőri feladatok miatt volt a „luxusjacht tanfolyam”

Ezért kellett 13 minisztérium alkalmazottra 5,53 millió forintot költeni.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője Nagy István agrárminisztert kérdezte arról, mi indokolta, hogy tárcája vezetői „luxusjacht tanfolyamon” vettek részt. Korábban a Népszava írta meg, hogy többen állami pénzen szereztek kishajóvezetői vizsgát, noha ezt munkakörük nem indokolja.

Az ellenzéki politikus arra is kíváncsi volt, miből finanszírozták a minisztériumi tisztségviselők kishajó-vezetői kiképzését? Milyen jellegű munkakörük teljesítéséhez volt szükség erre a vizsgára?
Összesen hány állami alkalmazott képzését fizették állami pénzből, közülük hánynak a munkájához szükséges ez?

Mennyibe került mindez?  Nagy István agrárminiszter közölte, összesen 13 alkalmazott tett  vizsgát kishajó-vezetésből. Ő engedélyezte, hogy

5 532 998 forintot költsenek erre halgazdálkodási forrásokból. A miniszter szerint a képzésre az

állami halászati őri, rendészeti és élelmiszerlánc-ellenőrzési feladatok ellátása kapcsán volt szükség a hivatásos kishajó-vezető és szolgálati célú kisgéphajó-vezető vizsgára.

A miniszteri indoklást a Népszavának furcsának nevezte Vadai Ágnes. Szerinte ez olyan, mintha, a Honvédelmi Minisztérium államtitkáraként őt megtanították volna Gripent vezetni.

Gyanús, hogy olyanok kapnak szolgálati kiképzést, akik a Kossuth téri irodáikban ülnek; akik tényleges halőri, rendészeti feladatokat látnak el, azok általában valamilyen szakhatóság és nem egy minisztérium közvetlen munkatársai – tette hozzá.

Korábban a Demokratikus Koalíció felháborítónak nevezte azt a nem is titkolt felsőbbrendűséget,

amit volt- és jelenlegi fideszes államtitkárok és más vezetők megengednek maguknak.

A fideszes nagyurak luxushobbiját ne az adófizetők pénzéből állják – írták.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik