Belföld

Állami pénzből tettek kishajóvezetői vizsgát agrárminisztériumi vezetők

Állami pénzből tehetett kishajóvezetői vizsgát az agrártárca több vezető tisztségviselője, noha munkakörükhöz nemigen van szükség motorcsónak-vezetői jogosítványra – írja a Népszava. Azért is meglepő ez a költekezés, mert a kormány a köztisztviselői létszámcsökkentésre hivatkozva márciusban több kishajózási vizsgaközpontot is bezár.

A lap információi szerint így jutott hajóvezetői vizsgához többek között Szinay Attila jogi és igazgatási helyettes államtitkár, Ugron Ákos Gábor volt helyettes államtitkár, jelenleg a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója. Egy ilyen jogosítvánnyal nemcsak halőri motorcsónakot, de akár kisebb jachtot is lehet vezetni. Az állami alkalmazottakat képző Agilis-Pákász Bt.-nek fejenként 280 ezer forintot kell fizetni egy ilyen tanfolyamért.

A Népszava megkérdezte az agrártárcát, vajon milyen keretből finanszírozták a minisztériumi tisztségviselők kishajó-vezetői kiképzését, és milyen jellegű munkakörük teljesítéséhez volt szükség erre a vizsgára, illetve hogy a felsoroltakon túl hány további állami agráralkalmazott kishajóvezetői képzése történt állami pénzből, s közülük hánynak a munkájához szükséges e vizsga, de eddig nem kaptak választ kérdéseikre.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik