Közélet

Vágó: Az LMP nem engedélyezte Puzsér kiszállását

Az ATV Start című műsorának vendége volt Vágó Gábor, akinek szavaiból az derült ki, hogy Puzsér Róbert anélkül függesztette fel a tárgyalásokat az előválasztásról, és száll ki a folyamatból, hogy erre a támogató pártja, az LMP felhatalmazást adott volna neki.

Az LMP európai parlamenti listavezetője a Startban azt mondta, hogy a párt döntése egyértelmű:

részt akarnak venni az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztásán.

Hétfőn derült ki, hogy Puzsér felfüggesztette a tárgyalásokat az előválasztásról Karácsony Gergellyel, miután az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a kerületi polgármesterjelöltekről. Puzsér még aznap este megerősítette a Hír TV-nek, hogy biztosan elindul a főpolgármesterségért.

Puzsér: Mindenképpen elindulok a főpolgármesterségért
Szerinte a Momentum csak pozíciókért, a polgármesteri helyekért és a júdáspénzért csatlakozott a régi ellenzékhez.

Frissítünk!

Kedd délben az LMP közleményben cáfolta az atv.hu-n megjelent hírt. Mint írták:

Az ATV tévesen vonta le azt a következtetést, hogy az LMP nem adott felhatalmazást Puzsér “kiszállására” (ami valójában a tárgyalások felfüggesztését jelenti) az előválasztásból. Ezzel szemben az igazság az, hogy az LMP Budapest Kongresszusa azt a döntést hozta, hogy támogatja a főpolgármesteri előválasztást. A Kongresszus felkérte a párt budapesti elnökségét, hogy az ezzel kapcsolatos operatív előkészítő munkát végezze el, de csak és kizárólag azon elv mentén, amely a Puzsér Róbert által is vállalt feltételek megteremtésére irányul.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik