Közélet

Az LMP tudtával borította az előválasztást Puzsér Róbert

Korábban az atv.hu-n megjelent egy hír, miszerint Vágó Gábor a csatorna Start című műsorában arról beszélt, hogy Puzsér Róbert az LMP tudta nélkül függesztette fel a tárgyalásokat a budapesti előválasztásról Karácsony Gergellyel.

A hírre a párt közleményben reagált, eszerint

az ATV tévesen vonta le azt a következtetést, hogy az LMP nem adott felhatalmazást Puzsér “kiszállására” (ami valójában a tárgyalások felfüggesztését jelenti) az előválasztásból. Ezzel szemben az igazság az, hogy az LMP Budapest Kongresszusa azt a döntést hozta, hogy támogatja a főpolgármesteri előválasztást. A Kongresszus felkérte a párt budapesti elnökségét, hogy az ezzel kapcsolatos operatív előkészítő munkát végezze el, de csak és kizárólag azon elv mentén, amely a Puzsér Róbert által is vállalt feltételek megteremtésére irányul.

Hozzáteszik: az előválasztási folyamatból Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt nem szállt ki, hanem felfüggesztette mindaddig az erről szóló tárgyalásokat, amíg Karácsony Gergely nem tér vissza a 2018. december 20-án aláírt szándéknyilatkozatban rögzített feltételekhez. Az LMP vezetése erről előzetesen egyeztetett Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölttel – teszik hozzá.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!